Гейл Колинс

Гейл Колинс

Гейл Колинс (родена на 25 ноември 1945 г.) е либерална, прогресивна американска журналистка, оперативен редактор и автор, колумнист в "Ню Йорк Таймс". Присъединявайки се към "Таймс" през 1995 г. като член на редакционния съвет, от 2001 до 2007 г. тя работи като редактор и е първата жена, която заема тази позиция. През 2014 г. тя съавторства блог с консервативния журналист Дейвид Брукс, озаглавен "Разговорът" в NYTimes.com.

Родена е в Синсинати, щата Охайо през 1945 г. като Гейл Глийсън и посещава гимназията Сетън, след което продължава образованието си с бакалавърска степен по журналистиката в университета "Маркет" през 1967 г. и магистърска по право в Университета на Масачузетс през 1971 г.

След дипломирането си тя пише за различни печатни медии в Кънектикът, а през 1972 основава Бюрото за новини от Кънектикът -новинарска служба, осигуряваща покритие на информация относно политиката в столицата на Кънектикът. Когато продава бюрото през 1977 г., сделката се превръща в най-голямата информационна услуга продавана в САЩ. Като писател на свободна практика в края на 70-те години на миналия век, тя пише седмични колони за Кънектикът Бизнес Джърнъл и е водещ на предаване в обществената телевизия на Кънектикът.

Колинс се присъединява към "Ню Йорк Таймс" през 1995 г. като член на редакционния съвет, а по-късно като колумнист. През 2001 г. тя е обявена за първата жена-редактор, която е заемала поста в продължение на цели шест години. Тя отстъпва от тази длъжност в началото на 2007 г., за да вземе шестмесечен отпуск и да се съсредоточи върху написването на книгата си "Голямата промяна".

Колинс преподава журналистика в Южния държавен университет в Кънектикът от 1977 до 1979 г. Преодавателската й кариера на гостуващ професор продъжава и до днес.


Голямата промяна
-20%
ТОП

Голямата промяна

20.00 лв. 25.00 лв. Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.