Франц и Улрике Петерман

Франц и Улрике Петерман

Проф д-р Улрике Петерман е родена през 1954 г. Следва социална педагогика, педагогика и психология в Манхайм и Бон от 1973г. до 1980г. През 1982 г. завършва докторската си работа към Техническия университет в Берлин. През 1984 г. получава стипендия за хабилитиране от обществото Гьорес. Хабилитира през 1986 г. към университета в Бон.

Има дългогодишен опит като психолог в домове за деца и юноши. През 1991 г. основава психологичната амбулатория за деца към Института по клинична психология на Университет Бремен, като е и нейн ръководител до 1994 г. През 1995 г. поема ръководството на факултета „Рехабилитация и педагогика при психични и поведенчески разстройства“ в Университет Дортмунд. От 2007 г. насам ръководи факултета по Клинична психология, специализиран към детска клинична психология към Центъра по клинична психология и рехабилитация на Университет Бремен, като е и заместник-директор на въпросния център. Научните й интереси са: клинична психология, детска психология, психология на ученето, психопатология на развитието и методи за релаксация в детска и юношеска възраст.


Проф. Др. Франц Петерман

Проф. Др. Франц Петерман е роден през 1953 г. Той следва математика и психология в университет Хаиделберг от 1972 г. до 1975 г. След това работи като научен сътрудник в Университет Бон. През 1977 г. добива докторската си титла към университет Бон. Там той хабилитира през 1980 г. От 1983 г. до 1991 г. ръководи психо-социалното отделение на университетската детска клиника в Бон и същевременно е професор в Психологическия институт в Бон. От 1991 г. насам ръководи факултета за Клинична психология и диагностика към Университет Бремен. От 1996 г. е директор на Центъра за клинична психология и рехабилитация. През 2010 г. основава в сътрудничество с Университет Кил институт за обучение на детски психотерапевти, като оттогава е и негов ръководител.

Научните му интереси са: клинична детска психология, диагностика на развитието, интелигентността, както и клинична диагностика, детска поведенческа терапия, психологическа рехабилитация.


Работа с деца с агресивно поведение
ТОП

25.00 лв.Без данък: 22.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.