Филип Котлър

Филип Котлър

Филип Котлър (роден на 27 май 1931 г.) е американски маркетингов специалист, консултант и професор. Понастоящем е почетен професор по международен маркетинг в Училището по мениджмънт "Келог" в Северозападния университет, САЩ. Той е автор на повече от 60 маркетингови книги. Котлър описва стратегическия маркетинг, който служи като "връзка между нуждите на обществото и неговия модел на индустриален отговор".

Котлър спомага за създаването на сферата на социалния маркетинг, която се фокусира върху подпомагането на хората и групите да променят поведението си към по-здравословен и безопасен начин на живот.

Последната работа на Котлър се фокусира върху икономическата справедливост и недостатъците на капитализма.

Д-р Котлър участва в проектите за клиенти като "Кей Ем Джи" (KMG) и е консултант в областта на маркетинговата стратегия и планиране, както и международния маркетинг консултант на много големи американски и чуждестранни корпорации - включително "Ай Би Ем" (IBM), "Мишелин" (Michelin), "Банк ъф Америка" (Bank of America), "Дженеръл Електрик" (General Electric), "Моторола" (Motorola) и др.


Маркетингови ходове
-20%
ТОП

Маркетингови ходове

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.