Ейми Къди

Ейми Къди

Ейми Джой Каселбъри Къди (родена през 1972 г.) е американски социален психолог, писател и преподавател, известна със своите изследвания върху стереотипите и дискриминацията, емоциите, силата, невербалното поведение и ефекта от социалните стимули върху нивата на хормоните.

Къди е доцент по бизнес администрация в бизнес училището на Харвард, в отдела за преговори, организация и пазари. Нейните TED talks лекции вдъхновяват десетки милиони зрители по цял свят. Беседата й относно „силните“ пози, която е основа на книгата й "Присъствието", за кратко време се превръща в една от най-гледаните лекции в цялата история на "Тед тоукс".

Основната идея на беседата е, че езикът на тялото не само разкрива нашите чувства, настроения и емоции, а и че чрез езика на тялото можем да повлияем на същите тези чувства, настроения и емоции. Или, казано по друг начин, съществува двупосочна взаимна връзка между езика на тялото и човешкото поведение.

В презентацията си Ейми Къди акцентира на това, че човек би могъл да промени нагласата и емоциите си, ако дори само за няколко минути застане в т.нар. “силна поза”. Съществуват няколко варианта на силни пози и всички те водят до повишаване на самочувствието и позитивната нагласа за успех.

Като лектор Къди говори и за психологията на властта, влиянието, невербалната комуникация и предразсъдъците.


Присъствието
-20%
ТОП

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.