Ейми Алън

Ейми Алън

Ейми Алън е професор по философия и изследвания на пола (Parents Distinguished Research Professor) в Колежa Дартмут. Тя е автор на много книги в областта на сексуалността, равноправието на половете, феминизма, джендър определянето, солидарността, автономията и философията. Ейми е главен редактор съвместно с Андрю Арато и Андреас Каливас на списание "Съзвездия" (Constellations) и също така водещ редактор на порeдицата "Нови посоки в критическата теория" на "Колумбия Юнивърсити Прес" (Columbia University Press).

Алън получава бакалавърска степен от Университета в Маями през 1992 г. и продължава с магистърска и докторска степен по философия от Северозападния университет. Тя прекарва 1996-1997 г. като гостуващ асистент по философия в "Гринъл Колидж" и 1997-1999 г. като гостуващ асистент по философия в колежа в Дартмут, преди да приеме постоянно назначение там. През 2004 г. е повишена до доцент и е назначена на още една позиция в колежа, а именно отдела, отнасящ се към жените и половете. През 2006 г. пребивава в чужбина като гостуващ професор по философия в университета в Единбург, преди да се завърне в Дартмут и да председателства отдела по философия в продължение на шест години.


Политиката на нас самите
ТОП

Политиката на нас самите

17.00 лв.Без данък: 14.17 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..