Ейми Алън

Ейми Алън

Ейми Алън е професор по философия и изследвания на пола (Parents Distinguished Research Professor) в Колежa Дартмут. Тя е автор на много книги в областта на сексуалността, равноправието на половете, феминизма, джендър определянето, солидарността, автономията и философията. Ейми е главен редактор съвместно с Андрю Арато и Андреас Каливас на списание "Съзвездия" (Constellations) и също така водещ редактор на порeдицата "Нови посоки в критическата теория" на "Колумбия Юнивърсити Прес" (Columbia University Press).

Алън получава бакалавърска степен от Университета в Маями през 1992 г. и продължава с магистърска и докторска степен по философия от Северозападния университет. Тя прекарва 1996-1997 г. като гостуващ асистент по философия в "Гринъл Колидж" и 1997-1999 г. като гостуващ асистент по философия в колежа в Дартмут, преди да приеме постоянно назначение там. През 2004 г. е повишена до доцент и е назначена на още една позиция в колежа, а именно отдела, отнасящ се към жените и половете. През 2006 г. пребивава в чужбина като гостуващ професор по философия в университета в Единбург, преди да се завърне в Дартмут и да председателства отдела по философия в продължение на шест години.


Политиката на нас самите
-20%
ТОП

Политиката на нас самите...

13.60 лв. 17.00 лв. Без данък: 12.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.