Ерик Б. Шираев, Дейвид А. Леви

Ерик Б. Шираев, Дейвид А. Леви

Д-р Ерик Б. Шираев е професор, изследовател и автор. Той завършва висшето си образование в Университета на Санкт Петербург в Русия и постдокторска програма в САЩ в Университета на Калифорния в Лос Анджелес. Заемал е различни длъжности в Университета на Санкт Петербург, Общинския колеж в Северна Вирджиния, Щатския университет на Орегон, университета „Джордж Вашингтон“ и университета „Джордж Мейсън“. Изследователските му интереси са разнообразни. Той е автор, съавтор и съредактор на 12 книги и многобройни публикации в областта на глобалните изследвания, историята на науката, междукултурните изследвания и политическата психология. В публикациите си разработва отчетлив многодисциплинарен подход към анализирането на човешкото поведение. Освен преподавателската и научната работа Ерик Шираев пише статии за медии по света. Живее близо до Вашингтон, окръг Колумбия. Посетете неговия сайт: www.ericshiraev.com


Д-р Дейвид А. Леви има огромен опит като преподавател, терапевт, автор и изследовател. Той е професор по психология в Докторантското училище по педагогика и психология към университета „Пепърдайн“, където преподава докторантски курсове от 1986 г. Получава бакалавърската си степен по театрално изкуство от Университета на Калифорния в Лос Анджелес, магистърска степен по психология в университета „Пепърдайн“, втора магистърска степен по психология в Университета на Калифорния в Лос Анджелес и докторска степен по психология в Университета на Калифорния в Лос Анджелес, където специализира социална психология с подспециализации по психологическо измерване и психология на личността. Бил е гост-професор по психология в Съветския съюз, където е изнасял лекции и семинари по психология и психотерапия в Държавния университет на Ленинград (сега Санкт Петербург), Ленинградската академия на науките и Психоневрологичния институт „Бехтерев“. Той е носител на наградата „Хариет и Чарлс Лъкман“ за изключителни преподавателски умения на университета „Пепърдайн“, на наградата „Шепърд Айвъри Франц“ също за преподавателската си работа, както и наградата „Чарлс Ф. Скот“ на Университета на Калифорния в Лос Анджелес. Д-р Леви има професионални лицензи както по психология, така и по брачна и семейна терапия. Работил е на частна практика и в психиатрични болници, супервизира клинични стажанти и използва уменията и познанията си в психологическото тестиране (и особено MMPI) като експерт в съдебни дела.


Междукултурна психология: критично мислене и съвременни приложения
-20%
ТОП

Междукултурна психология: критично мислене и ...

32.00 лв. 40.00 лв. Без данък: 29.36 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.