Елизабет Колбърт

Елизабет Колбърт

Елизабет Колбърт (родена през 1961 г.) е американски журналист и писател, както и гост лектор в колежа "Уилямс". Тя е най-известна с книгата си "Шестото измиране", за която е носител на "Пулицър". Позната е и като наблюдател и коментатор на екологията за списание "Ню Йоркър". От март 2017 г. Колбърт служи като член на Съвета по наука и сигурност на атомния учен.

Колбърт прекарва ранното си детство в Бронкс. След това семейството й се мести в Лармонт, Ню Йорк, където остава до 1979 г.

След като завършва гимназия, Колбърт се записва да учи литература четири години в Университета в Йейл. През 1983 г. получава стипендия "Фулбрайт" за университет в Хамбург, Германия.

Елизабет започва да работи в "Ню Йорк Таймс" като кореспондент в Германия през 1983 г. От 1999 г. е журналист в елитното списание "Ню Йоркър". През годините печели различни литературни награди за издадените си книги, сред които и "Пулицър" за книгата "Шестото измиране".

Колбърт живее в Масачузетс заедно със съпруга си Джон Клайнър и тримата си сина.


Шестото измиране
-20%
ТОП

Шестото измиране

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.