Ели Юрукова

ЕЛИ ЮРУКОВА е завършила журналистика в Софийския университет „Кл. Охридски“. Работила е дълги години в радио „Свободна Европа“. По-късно и в БиБиСи като кореспондент от войната в бивша Югославия, както и за почти всички вестници и телевизии в България. Остават във времето нейните репортажи от бойните полета на юговойната, анализите за политическата, военната и хуманитарната катастрофа и бежанската вълна.

В един момент на трагичната юговойна правителството в Белград я обявява за персона нон грата като журналист. Отнемат ѝ професионалната акредитация, но въпреки риска тя продължава да работи с аргумента, че никой не може да затвори гласа на истината.

Ели Юрукова живее в Белград повече години, отколкото е живяла в България. Дълго време е пребивавала и в Косово, и в Македония, като военен кореспондент. Днес тя е международен политически консултант с репутация на един от най-добрите познавачи на процесите в региона. Понастоящем работи към Университета за мир към ООН. Ели Юрукова признава, че ако не е била поезията като защита в сърцето ѝ, не би могла да преживее жестокостите на войната.


Инсомния

Инсомния

10.00 лв.Без данък: 9.17 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.