Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън

Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън

Джошуа Фоер (роден на 23 септември 1982 г.) е журналист на свободна практика, живеещ в Ню Хейвън, Кънектикът, който се интересува и пише основно върху точните науки. През 2006 г. става шампион на САЩ по "капацитет на паметта", което е описано в първата му книга "Лунна разходка с Айнщайн. Изкуството и науката да запомняш всичко".

Фоер е роден във Вашингтон. Той е по-малкият брат на бившия редактор на Нова република, Франклин Фоер и романиста Джонатан Сафран Фоер. Джошуа е завършил гимназия в Джорджтаун. Заминава да учи в университета в Йейл, където специализира екология и еволюционна биология, завършвайки бакалавър през 2004 г.Дилaн Турас е роден на 17 октомври 1982 г. в Минеаполис, Минесота, САЩ. Понастоящем живее в Бруклин; прави документални късометражни филми за приключенията си. Той посещава колеж Бенингтън във Върмонт (юни 2002).

Дилан още като тийнейджър започва да изследва изоставени сгради в средна Европа и в крайна сметка това го отвежда, заедно с неговата съпруга Мишел, в Будапеща за една година, където посещават непознати и невероятни места из Източна Европа. Създаването на начин за откриване на скрити чудеса на света, предназначен за любопитните пътешественици му изглежда като много забавна идея и именно така се ражда Атлас на непознатото (www.atlasobscura.com).Ела Мортън е родена в Нова Зеландия, отгледана в Австралия и към момента, живееща в Бруклин писателка, чийто интерес е насочен върху пренебрегвани аспекти от историята и културата. След като завърша потребителски технологии, тя е водещ на уебшоу за най-странните хора и места в Ню Йорк. Най-популярното й интервю е разговорът с Бисквитеното чудовище на снимачната площадка на Улица Сезам.

Ела сега е асоцииран редактор на "Атлас на непознатото".


Атлас на непознатото
-20%
ТОП

Атлас на непознатото

47.92 лв. 59.90 лв. Без данък: 43.96 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.