Джордж Стайнър

Джордж Стайнър

Франсис Джордж Стайнър (роден на 23 април 1929 г.) е американски литературен критик, есеист, философ, романист и възпитател. Той е описал подробно връзката между езика, литературата и обществото, както и влиянието на Холокоста върху тях.

За своите почитатели, Стайнър е "сред големите умове в днешния литературен свят". Английският писател А. С. Байат го описва като "късен, късен, късен ренесансов човек ... европейски метафизик с инстинкт за течащите идеи на нашето време". Хариет Харви-Ууд, бивш литературен директор на Британския съвет го описва като "великолепен лектор - пророчески и ожесточен, който ще се появи с половин страница от надраскани бележки и никога няма да се позове на тях".

Стайнър е професор по английска и сравнителна литература в университета в Женева (1974-94), професор по сравнителна литература и научен сътрудник в университета в Оксфорд (1994-1995), както и професор по поезия в Харвард (2001-2002).

Той живее в Кеймбридж, където от 1969 г. е извънреден сътрудник към университета. Женен е за писателката и историк Зара Шакоу Стайнър;

Те имат син - Дейвид Стайнър (който е бил комисар по образованието в Ню Йорк от 2009 до 2011 г.) и дъщеря Дебора Стайнър (професор по класически науки в Колумбийския университет).
Моите ненаписани книги
ТОП

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

След Вавилон: аспекти на езика и превода
ТОП

40.00 лв.Без данък: 36.70 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.