Джордж Саймън

Джордж Саймън

Джордж К. Саймън (роден през 1948 г.) е психолог, автор на бестселъри и блогър.

Завършва клинична психология в университета „Тексас Тек“. Вече няколко десетилетия изучава поведението на манипулаторите и техните жертви, води популярни семинари в САЩ и дава интервюта за "Си Ен Ен", „Фокс нюс“ и различни радиостанции. Водещи корпорации, агенции и институции ползват неговите услуги за справяне с проблемни ситуации. Той е организирал повече от 250 семинара, има и телевизионни и радиоизяви по темата за манипулативните хора и други трудни личности.

Първата книга на Саймън "Манипулаторите" разкрива манипулативни тактики, използвани от хора, за да мамят и да получат най-доброто за себе си. Книгата дава съвети как да не се превърнете в жертва на подобни хора и как да бъдете по-компетентни в разпознаването им.

Последната му книга "Проблемът с характера: Феноменът на нашата епоха" се опитва да предостави задълбочено, но лесно разбираемо обяснение на най-трудните и проблематични личности, които е вероятно да срещнете в живота, както и практически начини да избегнете проблемите, които биха могли да ви създадат. Книгата прокарва тезата, че феноменът "невроза", който се разглежда от почти всички традиционните психологически теории, е изчезнал както в разпространението, така и в интензивността си в съвремието. Той твърди, че за нашата епоха е характерно разстройството, което се проявява не толкова в странни психосоматични симптоми, а в изкривени модели на мислене, проблемни нагласи и безотговорно поведение. Д-р Саймън твърди, че такива хора не могат да бъдат нито адекватно разбрани, нито ефективно лекувани чрез традиционните подходи.

Саймън пише много статии за отклонения на характера у хората за няколко популярни уебблога, както и в своя собствен блог. Освен това той се занимава и с композиране, като най-популярното му произведение е патриотичния химн "Америка, моят дом".


Манипулаторите
-20%
ТОП

Манипулаторите

8.80 лв. 11.00 лв. Без данък: 8.07 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.