Джонатан Сафран Фоер

Джонатан Сафран Фоер

Джонатан Сафран Фоер е американски писател, роден през 1977 г. във Вашингтон и известен най-вече с екранизирания си роман „Всичко е осветено“. Живее в Бруклин, Ню Йорк, заедно със съпругата си, писателката Никол Краус, и сина им Саша.

Фoeр е роден във Вашингтон, син e на Алберт Фоер, адвокат и президент на американски антитръстов институт и Естер, която е дете на оцелели от Холокоста родители, емигранти от Полша. Джонатан е вторият от тримата сина в това еврейско семейство. Неговият по-голям брат, Франклин, е бивш редактор на вестник "Нова република", а по-малкият му брат Джошуа е основателят на Atlas Obscura (Атлас на непознатото). Фоер е "ярко" и чувствително дете, което на 8-годишна възраст е било ранено в химическа авария в класната стая, което е довело до “нещо като нервен срив“, както разказват неговите близки, продължил цели три години.

Фоер посещава училище в Джорджтаун и през 1994 г. пътува до Израел с други северноамерикански еврейски тийнейджъри в програма за младежки стипендии. През 1995 г., докато е бил първокурсник в Принстънския университет, той се запознава с писателката Джойс Карол Оутс, която харесва неговото писане и го насърчава. Фоер по-късно си спомня, че "тя е първият човек, който някога ме накара да мисля, че трябва да се опитам да пиша по някакъв сериозен начин и животът ми наистина се промени след това". Оутс е научен ръководитек при завършването Фоер. За докторската си дисертация той получава наградата за творчески писатели на Принстън.
Да ядеш животни
ТОП

Да ядеш животни

18.00 лв.Без данък: 15.00 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..