Джон Уилямс

Джон Уилямс

Джон Едуард Уилямс е роден на 29 август 1922 г. в Кларксвил, Тексас, САЩ. От училищна възраст има талант за писане и актьорска игра. След гимназията се записва в колеж, но отпада още през първата година. Работи в продължение на година във вестници и радиостанции в Югозапада.

През 1965 г. е публикуван романът му „Стоунър“, който представя необикновената и трогателна история на едно момче от дълбоката провинция, което се издига до професор в Университета на Мисури. След повторната му публикация през 2013 г. той става бестселър и е обявен за „книга на годината“.

Последният му исторически епистоларен роман „Август“ е издаден през 1972 г. През 1973 г. книгата печели националната награда на САЩ за литература, заедно със сборника „Химера“ на писателя Джон Барт.

След пенсионирането си през 1986 г. се мести, заедно с четвъртата си съпруга Нанси Гарднър, във Файетвил.

Джон Едуард Уилямс умира от белодробна недостатъчност на 3 март 1994 г. във Файетвил, Арканзас. Петият му роман „Сънят на разума“ остава недовършен.


Стоунър
-20%

Стоунър

13.60 лв. 17.00 лв. Без данък: 12.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.