Джон Т. Качопо, Лора А. Фребър

Джон Т. Качопо, Лора А. Фребър

Джон Терънс Качопо (роден през 1951 г.) е почетен професор на университета в Чикаго. Там основава и е директор на Центъра за когнитивна и социална невронаука. Той е съосновател на дисциплината социална невронаука и е член на катедрата по психология, катедра по психиатрия и поведенческа невронаука.

Джон е автор на повече от 500 научни статии, глави, рецензии и коментари, както и на около 20 книги. Изследванията му са финансирани непрекъснато от 1978 г. насам чрез федерални субсидии от Националната научна фондация и Националните институти по здравеопазване. Учи в университета в Нотр Дам (1977-1979), Университета в Айова (1979-1989 г.) и Държавния университет в Охайо (1989-1999 г.). Бил е гостуващ преподавател по Социални невронауки в Свободния университет на Амстердам и е гост-професор в Държавната ключова лаборатория по когнитивна невронаука в Пекинския университет.

Джон е служил и на различни журналистически брандове и е бивш редактор на "Психологически преглед", "Перспективите за психологическите науки" и "Социалната невронаука".Лора А. Фребър е професор по психология в Калифорнийския политехнически държавен университет, където преподава курсове по уводна психология, биологична психология, усещане и възприятие. Тя е автор/съавтор на три учебника по психология.

Лора завършва бакалавърската и следдипломната си квалификация в Калифорнийския университет (UCLA). Там е привилегирована да учи невроанатомия с Арнолд Шайбел и е изследвала ефекта от психоактивните лекарства върху ученето и паметта под ръководството на Мъри Ярвик и Роналд Сийгъл в Невропсихиатричния институт на университета. Като връх на образованието си Лора продължава образованието си в университета в Йейл.

Научната кариера на Лора започва на 23-годишна възраст, докато е все още студент, когато започва да преподава в колеж. За да разбере по-добре нуждите на онлайн образователната общност, тя започва да преподава онлайн, включително курсове по социална психология, усещане и възприятие, статистика, изследователски методи, когнитивна психология и писане в психологията. Получава награди за работата си с ученици с увреждания.


Откриване на психологията
ТОП

Откриване на психологията...

70.00 лв.Без данък: 58.33 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..