Джон Стивънс

Джон Стивънс

Джон Стивънс (роден през 1947 г.) е будистки свещеник, преподавател по будистки изследвания и учител по айкидо.

Стивънс преди това преподавал източната философия в университета "Тохоку Фукуши" в Япония. Той живее в Сендай от 1973 до 2013 г. Понастоящем живее в Хонолулу, където обучава в доджо "Айкидо-Охана".

Джон Стивънс е роден в Чикаго, но е израснал в Илинойс. Той се премества в Сендай, Япония през 1973 г., за да учи будизма и започва да практикува айкидо скоро след това. Днес Стивънс е уважаван преводач, ръкоположен будистки свещеник, уредник на няколко големи изложби на дзен изкуството и инструктор по айкидо. Той е автор на повече от тридесет книги и е един от най-известните западни експерти по айкидо, притежаващ ранг 7-ми дан Айкикай. Той също така изучава калиграфия от десетилетия, създавайки класическата свещена калиграфия на Изтока.

Създал е собствена система за айкидо, която той нарича класическо айкидо, представляваща цялостна система, която набляга на мигогите, котодама и единството на тялото. Преподавал е по целия свят.


Мечът без меч
-20%
ТОП

Мечът без меч

8.00 лв. 10.00 лв. Без данък: 7.34 лв.

Тайните на айкидо
-20%
ТОП

Тайните на айкидо

9.60 лв. 12.00 лв. Без данък: 8.81 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.