Джон Скалзи

Джон Скалзи

Джон Майкъл Скалзи II (роден на 10 май 1969 г.) е автор и блогър, известен най-вече с номинирания за наградата "Хюго" научно-фантастичен роман Войната на старците, публикувана през януари 2005 г., както и със своя блог "Както и да е" (Whatever), в който от 1998 г. пише ежедневно по различни теми. Той е и автор на няколко не-художествени книги.

През 2010 г. е избран за президент на организацията Американски писатели на научна-фантастика и фентъзи (SFWA).

Книгата му Червеноризци печели награда Хюго за най-добър роман за 2013 г.

Скалзи е роден в Калифорния на 10 май 1969 г. Едно от трите деца на самотна майка, израснали в предградията на Лос Анджелис. Той е с италиански произход; дядо му имитира от Италия в Съединените щати като малък. Детството на Скалзи е прекарано в бедност, което го вдъхновява да напише най-известното му есе "Да бъдеш беден". Той учи в уебучилище в Калифорния и международното училище в Клеърмонт, благодарение на стипендия. Един от съучениците му е блогърът и журналист Джош Маршал.

Скалзи по-късно получава бакалавърска степен по философия от Чикагския университет, завършвайки през 1991 г. Магистърска теза така и не успява да защити. Решава да започва да пише професионално през 1990 г., докато е студент, работещ на свободна практика за "Чикаго Сън".


Червеноризци
-20%
ТОП

Червеноризци

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.