Джон Сарно

Джон Сарно

Джон Ърнест Сарномладши (19232017) е професор по рехабилитационна медицина в Нюйоркския университет и лекуващ лекар в Института по рехабилитация.

Завършва в Мичиган през 1943 г. и факултета по хирургия в Колумбийския университет през 1950 г. През 1965 г. е назначен за директор на Амбулаторията в Института "Руск". Едно от най-голямите му постижения е инициирането на диагнозата по-известна като Синдром на причинения от напрежение миозит (СНМ).

Сарно разработва, диагностицира и лекува СНМ, който понастоящем не се приема от основната медицина. Според Сарно, СНМ е психосоматично заболяване, което причинява хронична болка в гърба, врата и крайниците, която не се облекчава със стандартните медицински процедури. Той изследва и други заболявания като стомашно-чревни проблеми, дерматологични нарушения и наранявания с повтарящи се симптоми, свързани със СНМ. Според Сарно СНМ е „физиологично отклонение (аномалия) на мека тъкан (не на гръбнака) и се причинява от емоционален процес”. Успешно е излекувал повече от десет хиляди пациенти в Института "Руск", като ги е обучавал за психологическите им и емоционални убеждения относно тяхната болка и симптоми.


Избави се от болките в гърба
-20%
ТОП

Избави се от болките в гърба...

11.20 лв. 14.00 лв. Без данък: 10.28 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.