Джон О'Фаръл

Джон О'Фаръл

Джон О'Фаръл (роден на 27 март 1962 г.) е британски писател и комедиен сценарист. Той е един от малкото британски писатели, които са издали бестселъри както в областта на художествената, така и в нехудожествената литература. Той е известен като седмичния сатиричен колумнист на вестник "Гардиън" и създател на първия ежедневен сатиричен новинарски сайт на Великобритания "НюсБискит" (NewsBiscuit). Неговите книги са преведени на около тридесет езика, а някои от тях са и адаптирани за радиото и телевизията.

О'Фаръл е израснал в Беркшир, като най-малкото от три деца, посещава училище "Кортхаус", а след това и в колежа "Десбъро", където пише комедийни статии за училищното списание. Баща му е търговец на книги в Ирландия, а майка му е била активен член на международната организация, бореща се с бедността "Оксфам", а също и в "Амнести Интернешънъл". Като малък О'Фаръл се вълнува от театър и завършва курсове в Театралното училище "Редрууфс". След това продължава да учи английски и драма в университета в Екстър.


Най-доброто за един мъж
-20%
ТОП

Най-доброто за един мъж

8.00 лв. 10.00 лв. Без данък: 7.34 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.