Джон Гатоу

Джон Гатоу

Джон Тейлър Гатоу (роден на 15 декември 1935 г.) е американски писател и бивш учител, преподавал почти 30 години. Той посвещава голяма част от енергията си на учителската си кариера, а след оставката си става автор на няколко книги за съвременното образование, критикувайки идеологията, историята и последствията от него.

През 1989, 1990 и 1991 година е провъзгласен за учител на годината на Ню Йорк..

Гатоу е роден в областта на Питсбърг, Пенсилвания. През младостта си посещава държавни училища в Питсбърг, както и католическо училище-интернат. Завършва бакалавърска степен в Корнел, университета и в Колумбия, след което служи в медицинските корпуси на американската армия.

Работил е като писател и е имал няколко странни работни места преди да получи разрешението си за преподаване. Кандидатира се за сената на Ню Йорк, 29-ти район през 1985 и 1988 г. като член на Консервативната партия срещу действащия Дейвид Патерсън. След това започва кариера като публичен лектор и писател и получава няколко награди от либертариански организации, включително наградата "Алексис де Токелвил" за отлични постижения в развитието на образователната свобода през 1997 г.

Понастоящем Гатоу работи върху тристранен документален филм за задължителното обучение, озаглавен "Четвъртата цел".


Затъпяване: скритата цел на държавното образование
-20%
ТОП

Затъпяване: скритата цел на държавното образо...

8.00 лв. 10.00 лв. Без данък: 7.34 лв.

Оръжия за масово обезличаване
-20%
ТОП

Оръжия за масово обезличаване...

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.