Джон Джейкъбс

Джон Джейкъбс

Д-р Джон У. Джейкъбс е дипломиран психиатър, практикуващ в Ню Йорк. Той е завършил университета "Брандеис", където получава бакалавърска степен по психология през 1965 г. След това завършва Медицински колеж "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк. След една година медицински стаж той става психиатричен консултант в болница в Ню Йорк, където през третата си година е назначен за главен психиатър в болничния отдел. След напрупания стаж там става сътрудник в консултативната и лингвистична психиатрия. Между 1973 и 1975 г. е работил в медицинските отделения на болница "Монтефоре" в Бронкс.

През следващите 10 години той е директор на обучението по психиатрия в болница Монтефоре. През 1986 г. става директор на следдипломно обучение по психотерапия в Медицински колеж "Алберт Айнщайн". През цялата си кариера той е бил учител и ръководител на екипа от специализанти в обучението. В момента е клиничен доцент по психиатрия и детска и юношеска психиатрия в университетско училище по медицина в Ню Йорк.

От 1975 г. става все по-заинтересован от проблемите на женените двойки и емоционалните последици от развода. Първият му партньорски доклад по темата "Развод и бащинство: борбата за родителска идентификация" е публикуван като водеща статия в "Американския журнал за психиатрия" през 1983 г. Това е последвано от други статии, разглеждащи партньорските отношения по въпросите на брака и развода и води до издаването на книгата му "Всичко, от което се нуждаете е любов и други заблуди на брака".


Всичко, от което се нуждаем, е любов и други заблуди за брака
ТОП
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..