Джон Брокман

Джон Брокман

Джон Брокман (роден през 1941 г.) е културен импресарио, чиято кариера обхваща авангардния свят на изкуството, науката, книгите, софтуера и Интернет. През 60-те години на миналия век той създава думата интермедия (intermedia) и става пионер на "интермедиалните кинетични среди" в изкуството, театъра и търговията, докато в същото време е консултант на корпорации като "Генеръл Електрикс", "Колумбия Пикчърс", "Скот Пейпър" и др.

През 1973 г. създава компанията "Брокман Инкорпорейтед" (Brockman, Inc.), международната литературна и софтуерна агенция, специализирана в сериозна публицистика. Той е основателят на неправителствената организация "Едж Фондейшън" (Edge Foundation, Inc.) и редактор на страницата Edge.org, най-аплодираният уебсайт, посветен на дискусиите на най-съвременната наука от многобройни блестящи мислители в света.

През 1985 г. той е домакин на първата "Вечеря на милионерите" (наречена така от "Уол Стрийт Джърнъл"), която през 1999 г. е преименувана във "Вечеря на милиардерите", събитие, което обединява основателите и водещите играчи на големите Интернет компании.В какво вярваме, но не можем да го докажем
ТОП

11.00 лв.Без данък: 10.09 лв.

Любопитни умове
ТОП

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.