Джийн Лидлоф

Джийн Лидлоф

Джийн Лидлоф (19262011) е американска писателка, родена в Ню Йорк и най-известна с книгата си "В търсене на изгубеното щастие" от 1975 г. Тя е леля на писателя Джанет Хобхаус и е представена от героинята Констанс в книгата на Хобхаус "Фуриите".

Родена е в Ню Йорк през 1926 г. Като тийнейджър посещава семинари за млади жени и започва да учи в университета Корнел, но започва експедициите си до различни отдалечени места на света, преди да успее да завърши.

По време на експедиция за внос на диаманти във Венецуела, тя влиза в контакт с местен народ наречен йекуана (Yequana). С течение на времето е очарована от племето и взима решение да се върне във Венецуела за да живее с тях. Пише книгата си "В търсене на изгубеното щастие" за да опише новото й разбиране за това как сме загубили голяма част от нашата естествена хармония и да ни покаже практически начини да я възвърнем за нашите деца и за себе си. Книгата й се основава на нейните преживявания, докато живее с йекуана и обсъжда по-специално техните начини за отглеждане на деца и фундаменталния ефект върху по-късния им живот.

Тя също така е един от основателите на списание "Еколог" (The Ecologist).

Лидлоф умира на 15 март 2011 г. в Саусалито, Калифорния.
В търсене на изгубеното щастие
-20%
ТОП

В търсене на изгубеното щастие

9.60 лв. 12.00 лв. Без данък: 8.81 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.