Джeймс Гуортни

Джeймс Гуортни

Джеймс Д. Гуортни (роден на 28 септември 1940 г.) заема висшия държавен ръководен пост на декан в Държавния университет във Флорида, където ръководи Център "Ставрос" за ускоряване на свободното предприемачество и икономическото образование.

Неговите текущи изследвания се фокусират върху измерването и определянето на факторите, които влияят върху разликите в нивата на доходите и темповете на растеж между отделните страни. В тази връзка той е старши изследовател, отговорен за изготвянето на годишния доклад "Икономическа свобода на света", който предоставя информация за институциите и политиките на 140 държави. Този набор от данни, публикуван от световна мрежа от институти в 70 страни, се използва масово от учени, които разследват теми, вариращи от икономически растеж до мирни отношения между народите.

През 1999-2000 г. той е главен икономист на Съвместния икономически комитет на Конгреса на САЩ. Той бе поканен от встъпващата администрация на Путин през март 2000 г. да направи презентации и да води дискусии с водещи руски икономисти относно бъдещето на руската икономика.

През 2004 г. получава наградата "Адам Смит" на Асоциацията за обучение на частни предприемачи за приноса си за развитието на идеалите на свободния пазар. Той е настоящият председател на Южната икономическа асоциация.


Какво всеки трябва да знае за икономиката и просперитета
ТОП
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..