Джей Конрад Левинсън

Джей Конрад Левинсън

Джей Конрад Левинсън (19332013) е американски бизнес писател, известен като автор на книгата "Партизански маркетинг" от 1984 г.

Роден е в Детройт, но израства в Чикаго и завършва университета в Колорадо. Неговите проучвания в психологията го водят към рекламни агенции, включително в Лондон, където работи като творчески директор. Завръщайки се в САЩ, той се присъединява към компанията на Джон Уолтър Томпсън (сега известен като JWT) като старши вицепрезидент. В продължение на десет години, Джей е и преподавател по маркетинг в Калифорнийския университет в Бъркли.

Като изпълнителен директор на рекламната агенция, някои от водещите маркетингови кампании, които Левинсън измисля и ръководи са тези на "Малборо", "Пилсбъри Доу Бой" и др.

Той е първият маркетолог, използвал термина "партизански маркетинг", за да опише неконвенционални маркетингови инструменти, използвани в случаите, когато финансовите или други ресурси са ограничени или не съществуват. "Партизански маркетинг" е сред най-известните начини за правене на маркетинг в историята, а книгата на Левинсън е определена от списание "Тайм" като една от първите 25 най-добри бизнес книги, с над 21 милиона продадени екземпляра, преведена на над 62 езика.


Партизански маркетинг
-20%
ТОП

24.00 лв. 30.00 лв. Без данък: 22.02 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.