Джероум Глен, Тиодор Гордън, Елизабет Флореску

Джероум Глен, Тиодор Гордън, Елизабет Флореску

Джероум Глен e съучредител и главен изпълнителен директор на проекта „Милениум“, главен съставител на книгата „Човешкото бъдеще“. Глен има над четиридесетгодишен опит в сферата на изследванията на бъдещето, работейки за правителства, международни организации и за фирми от частния сектор. Сътрудничи с над триста правителствени и неправителствени организации, университети, подразделения на Обединените нации и корпорации от цял свят.

Тиодор Гордън е съучредител на проекта „Милениум“. Ръководител на стотици изследвания, изготвени за правителството на САЩ и частния сектор, мениджър на третия етап от разработката на ракета „Сатурн“ за „Макдоналд Дъглас“, пионер футурист, работещ чрез метода „Делфи“ за корпорация РАНД.

Елизабет Флореску е директор "Проучвания" в проекта „Милениум“. Изготвя ежемесечните международни доклади за превантивни мерки срещу заплахи за околната среда пред Института за регулиране на околната среда към Американската армия.


Проектът "Милениум" е съставен от експерти, образуващи глобален екип за наблюдение и анализ на световните тенденции (think-tanks), като включва участието на над 63 възли (групи лица и институции) по целия свят. Основан е през 1996 г. след тригодишно проучване за осъществимост с университета на Обединените нации, Смитсониън институт, Фючърс Груп Интернешънъл и Американския съвет на ООН. Сега е независим нетърговски франчайзер, съставен от футуристи, учени, бизнес планьори и политици, които работят за международни организации, правителства, корпорации, НПО-та и университети. Проектът "Милениум" управлява съгласуван и кумулативен процес, който събира и оценява преценките на над 3500 души. Работата на екипа се обсъжа на ежегодни конференции, наречени "Човешкото бъдеще" (State of Future), които излизат като отчет в книги.


Човешкото бъдеще
-20%
ТОП

Човешкото бъдеще

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.