Джеръм Групман

Джеръм Групман

Д-р Джеръм Групман е професор по медицина в Харвард, ръководител на отдела по експериментална медицина в медицинския център “Бет Израел Дийкънис” и един от водещите учени в областта на онкологичните заболявания и СПИН. Той провежда първите клинични опити за използването на рекомбинантни колониостимулиращи фактори и еритропоетин при лечението на ХИВ-позитивни пациенти. Основен участник е в разработването на много свързани със СПИН терапии, включително AZT, ddI, ddC, d4T, 3TC и протеазните инхибитори. Напоследък разшири обсега на научните си интереси към генетиката, цитологията и невробиологията, за да изследва възможности за лечение на рак на гърдата, множествена склероза, болестта на Лу Гериг и на Алцхаймер.

Групман получава бакалавърска и магистърска степен от университета в Колумбия и стажува в масачузетската болница за специализация по вътрешна медицина. Следват стипендии по хематология и онкология в Калифорнийския университет и института за лечение на рак "Дана-Фарбър" в Бостън.Как мислят лекарите
-20%
ТОП

Как мислят лекарите

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.