Джералд Скарф

Джералд Скарф

Джералд Антъни Скарф (роден на 1 юни 1936 г.) е английски карикатурист и илюстратор. Работил е като карикатурист за "Съндей Таймс" и като илюстратор в списание "Ню Йоркър"

Неговата изключителна работа включва графики и илюстрации за рок група Пинк Флойд, най-вече върху техния албум "Стената" от 1979 г., филмовата му адаптация от 1982 г. и турнето (1980-81), както и музикалния видеокли "Добре дошли в машината". Скарф е и продуцент дизайнер на анимационния филм на Дисни "Херкулес" (1997).

Скарф е родена в Сейнт Джон, Лондон. Тъй като е силно астматичен като дете, той прекарва ранните си години в леглото, така че рисуването се превръща в средство за развлечение, както и творчески изход. Смята се, че гротескните и болни образи, които често характеризират неговата работа, са резултат от тези преживявания.

Той се премества в Хампстед на 14-годишна възраст, повлиян от работата на Роналд Сеъл. Завършва училището по изкуство в Свети Мартин (сега част от Университета по изкуствата в Лондон). Той също така е завършил Лондонския колеж по печата и Техническия колеж в Източен Хам (станал колеж по продължаващо обучение в Нюхам).

Скарф е женен за актрисата Джейн Ашър, която среща през 1971 г. Венчаят се през 1981 г. и имат дъщеря и двама сина.


Създаването на Pink Floyd The Wall
ТОП

79.00 лв.Без данък: 72.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.