Джеки Чан и Джу Мо

Джеки Чан и Джу Мо

Девизът на известния в цял свят китаец е „Няма страх, няма дубльори, няма равни.“

Вероятно затова няма човек, който да не е гледал поне един филм с Джеки Чан и да не му се възхищава.

Преминал през трудностите да пробие в кино индустрията на Азия, а след това в Холивуд, след 5 десетилетия в киното и над 200 филма през ноември 2016 г. той получи почетен Оскар за принос към киното.

Носителят на най-високото холивудско отличие е роден през 1954 година и учи изкуството на пекинската опера в китайската Академия за драматично изкуство от 7-годишен. Кинодебюта си прави година по-късно.

В своите филми Джаки Чан е известен с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Отличен е със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Най-известните филми с неговото участие са "Час пик", "Пияният майстор", "Сблъсък в Бронкс", "Около света за 80 дни", "Доспехите на Бога", "Шанхайски рицари".

Разпознаваем е още и като специалист по бойни изкуства, певец, продуцент и сценарист.

Джаки Чан издава няколко музикални албума и е автор на някои от песните към филмите, в които участва.

В книгата си той пише за хората, такива, каквито той ги вижда; първата любов; мечтите; защо е важно непрекъснато да се учи. Разказва много случки от снимачните площадки и кое според него прави хората смели и кое – мъдри.


Остарях, преди да порасна
-20%
ТОП

Остарях, преди да порасна...

26.40 лв. 33.01 лв. Без данък: 24.22 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.