Джек Корнфийлд

Джек Корнфийлд

Джeк Корнфийлд е американски бестселъров автор и учител в движението випасяна в американския будизъм. Той се обучава като будистки монах в Тайланд, Бирма и Индия. Преподава различни техники по медитация в световен мащаб от 1974 г. насам и е един от основните учители, които въвеждат Будистката практика на постигане на осъзнатост в западния свят. През 1975 г. той основава център по медитация Insight Meditation Society в Масачузетс, а впоследствие - през 1987 г., още един подобен център в Калифорния. Корнфийлд организира обучения на будистки учители и ръководи международни срещи, чийто гост е и Далай Лама. Работи като миротворец и активист.

Корнифийлд е едно от четирите момчета, родени в еврейско семейство.

След като завършва колежа по азиатски изследвания "Дартмаут" през 1967 г., Корнфийлд се присъединява към Корпуса на мира и е изпратен в Тайланд. Корнфийлд е обучил много от преподавателите на випасяна в Америка. Притежава докторска степен по клиничната психология от Института "Сейбрук" и пише подробен труд върху своеобразния мост между източната и западна психология.

Неговата дъщеря Каролайн е завършила право в Бъркли. Бившата му съпруга Лиана е художник и терапевт. Съпругата му Труди Гудман също е известен преподавател по медитация.


Път със сърце
-20%
ТОП

Път със сърце

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.