Достена Лаверн

Достена Лаверн

Достена Христова Ангелова-Лаверн е родена на 18 декември 1974 г. в гр. Пловдив. През 1993 г. Достена завършва Националната гимназия за древни езици и култура в София. През 1992 г. е изпратена след конкурс по образователен обмен в САЩ. След едногодишен престой в Портланд, Орегон, получава диплома за завършено американско средно образование.

Продължава образованието си във Франция в Университета "Робер Шуман" в Страсбург. През 1994 г. е изпратена за една година по университетски обмен в Швейцария. През 1998 г. завършва магистърска степен по международни отношения и европейска интеграция в Университета "Робер Шуман". През 2008 г. защитава докторат по политическа антропология във Висшата школа по социални науки в Париж. Темата на дисертацията й е свързана с ролята на тинк-танковете в българския преход към демокрация.

От 2004 г. Достена Лаверн работи като журналист във френски всекидневник. От 1999 г. е постоянен акредитиран журналист към Съвета на Европа в Страсбург и кореспондент към Европейския парламент. През 2000 г. е административен асистент в политическата дирекция на Съвета на Европа. От 2013 г. Достена Лаверн е асоцииран преподавател по политическа антропология в Страсбургския университет.

Омъжена, с едно дете. Живее в Страсбург.


Експертите на прехода
-20%
ТОП

Експертите на прехода

24.00 лв. 30.00 лв. Без данък: 22.02 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.