Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Доналд Джон Тръмп е американски бизнес магнат, медийна личност и четиридесет и пети президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

Тръмп е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“; основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Eкстравагантният му начин на живот и маниери са го утвърдили като знаменитост – статус, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата, като си осигурява повече делегати в избирателната колегия, въпреки че получава по-малко гласове сред населението от кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.

Тръмп е най-възрастният от избраните за първи път президенти на САЩ – на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69-годишен.

Малко популярни факти за Доналд Тръмп:

На четири пъти компании на Тръмп обявяват несъстоятелност - 1991 г., 1992 г., 2004г. и 2009 г. И в четирите случая компаниите са свързани с развлекателния и казино бизнес на милиардера.

През 2007 година той получава своя звезда в Алеята на славата в Холивуд. Наскоро тази звезда стана обект на вандализъм, след като гражданин, несподелящ политическите възгледи на милиардера, разруши плочата с чук.

Друг любопитен сблъсък на Тръмп с телевизионната индустрия е участието му в предаванията на Световната федерация по кеч през 2007 г. Тръмп влиза във вражда със собственика на организацията Винс Макмеън, която в крайна сметка е разрешена на ринга, след битка между представители на двамата богаташи. Типично за кеча, цялата вражда се развива по сценарий, а победител е именно Тръмп.

Срещу Тръмп е заведено дело от бивши студенти на "Тръмп Юнивърсити" (Trump University), които твърдят, че училището е измамна схема, в която милиардерът участва съзнателно.Мисли на едро и действай настоятелно
-20%
ТОП

Мисли на едро и действай настоятелно...

16.79 лв. 20.99 лв. Без данък: 15.41 лв.

Пътят към успеха: Най-добрият бизнес съвет, който съм получавал
-20%
ТОП

Пътят към успеха: Най-добрият бизнес съвет, к...

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Съвети за бизнеса и живота
-20%
ТОП

Съвети за бизнеса и живота...

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Тръмп 101. Моят път към върха
-20%
ТОП

Тръмп 101. Моят път към върха...

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.