Дийн Кунц

Дийн Кунц

Дийн Рей Кунц (роден на 9 юли 1945 г.) е американски писател. Неговите романи са известни като напрегнати трилъри, но често включват и елементи на ужас, фентъзи, научна фантастика, мистерия и сатира. Много от книгите му са се появявали в листа с бестселъри на "Ню Йорк Таймс". Той е продал над 450 милиона копия, както се съобщава на официалния му уебсайт.

Дийн Кунц е роден и израснал в Пенсилвания. Завършва държавния колеж "Шипенсбург" (сега Шипенсбургски университет), а първата му работа е в програмата "Апалачска бедност", където се очаква да учи и помага на онеправдани деца. През първия си работен ден открива, че предишният колега на позицията му е бил пребит от самите деца и е лежал в болница в продължение на няколко седмици.

Следващата година е изпълнена с предизвикателства, но и напрежение, а Кунц е по-силно мотивиран от всякога да изгради кариера като писател. Той пише нощем и през уикендите, още преди да напусне програмата за бедност и да започне да работи като учител по английски в предградията на училищния квартал край Харисбърг. След година и половина на тази позиция, съпругата му Герда му прави предложение: "Ще те издържам в продължение на пет години и ако не успееш да се наложиш като писател за този период, значи никога няма да успееш."

До края на тези пет години Герда се отказа от своята работа, за да се занимава с бизнес продажбите от книгите на съпруга си.


Отвъдни очи
ТОП

Отвъдни очи

20.00 лв.Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.