Дилия Оуенс

Дилия Оуенс

Дилия Оуенс е родена на 4 април 1949 г. в Томасвил, Джорджия, САЩ, в семейството на Морис Дайкс и Хелън. Има брат-близнак, сестра и брат. Израства родния си град, а семейството прекарва всяко лято в планините на Северна Каролина. Пише от ранна възраст и участва в конкурси в училище.

Завършва специалност зоология с бакалавърска степен в университета на Джорджия в Атина. По-късно получава докторска степен от Калифорнийския университет в Дейвис за изследванията си за поведението на дивите животни.

Първият ѝ роман „Където пеят раците“ е издаден през 2018 г. В романа представя поведенческото въздействие върху млада жена, която е принудена да живее голяма част от ранния си живот без социализация. Книгата става бестселър.

Дилия Оуенс е съосновател на Фондация Оуенс за опазване на дивата природа в Стоун Маунтийн, Джорджия. Работила е като редактор за списанието „Международна дива природа“, изнася лекции в Северна Америка и участва в усилията за опазване на мечката гризли в Съединените щати.

Развеждат се със съпруга си след повече от 40 години съвместен живот.

Дилия Оуенс живее в Ашевил, Северна Каролина.


Където пеят раците
Където пеят раците-foto2
-20%

Където пеят раците

15.12 лв. 18.90 лв. Без данък: 13.87 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.