Дейвид Дотлик и Питър Кайро

Дейвид Дотлик и Питър Кайро

Д-р Дейвид Дотлик е председател и главен изпълнителен директор на "Пивот" (Pivot) - център за стратегическо лидерство, който разработва корпоративна стратегия и програми за развитие на корпорации за компании от класацията на най-успешните компании на списание Fortune 500 като Уолмарт, Джонсън енд Джонсън, Джи Ес Кей, Найк, Майкрософт и много други.

Успешен предприемач, основател и управител на две големи независими компании, той консултира изпълнителни директори и съветва по въпроси, свързани с таланта, лидерството и стратегията.

Д-р Дотлик е съавтор на 11 бестселъра.

Сертифициран психолог в кариерното развитие, планирането на живота и многобройните психологически инвентаризации, д-р Дотлик е основател на собствена компания (CDR International). Преди това е бил изпълнителен вицепрезидент на глобален производител на компютри, със седалище в Париж, с 45 000 служители по целия свят. Там той отговаря за човешките ресурси, подобряването на качеството на всички вътрешни и външни комуникационни дейности на екипа.

Е началото на кариерата си, д-р Дотлик е бил професор в Университета в Минесота, преподавал е в бизнес училището и в отдела за комуникация на речта. Неговото преподаване и изследвания са фокусирани върху влиянието на организационната култура върху създаването на ефективни лидери, с особен акцент върху жените и малцинствата. Освен това е бил изпълнителен директор на Мичиганското бизнес училище за човешки ресурси.Д-р Питър Кайро е консултант, специализирал в областта на лидерското развитие, ръководството на изпълнителната власт, оценката на борда и ефективността на екипа.

Питър прекарва 20 години като преподавател в университета "Колумбия", където е бил председател на катедрата по организационна и консултативна психология и отговаря за програми за обучение за магистърски и докторски степени. Освен това преподава курсове по динамика на групата, оценка, кариерно развитие и консултантски техники.

Следвайки академичната си кариера, Петър основава компания и изпълнителен учебен център, където заедно с колегите си проектира, разработва и представя широкомащабни програми за развитие на лидери на висши ръководни позиции в компаниите от Fortune 500. Оттогава той е първичен консултант, съветник и треньор на много висши ръководни кадри и лидерски екипи на големи корпорации.

Питър е известен автор и лектор по теми в областта на лидерското развитие.

Другите професионални дейности на Питър отразяват силната му ангажираност да използва неговия опит за да обуча професионалисти в организации с нестопанска цел. Той е на борда на глобална група за застъпничество, насочена към благосъстоянието и здравето на младите момичета и жени (Women Deliver).

Питър получава бакалавърска степен в Харвардския университет и докторска степен в университета "Колумбия". Той е член на Американската психологическа асоциация и лицензиран психолог от Ню Йорк.


Защо шефовете се провалят
ТОП

Защо шефовете се провалят

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.