Дейвид Боданис

Дейвид Боданис

Дейвид Боданис е футурист, публичен лектор, бизнес съветник и писател на популярни научни книги.

Боданис е роден и отгледан в Чикаго, учи математика, физика и икономика в Чикагския университет. Навършвайки 20 години се мести в Париж, където започва кариерата си като чуждестранен кореспондент на "Интернешънъл Хералд Трибюн". След време се мести в Южна Франция и пътува между Франция и Лондон, съчетавайки писането и позицията на водещ в едно от най-престижните предавнания за наука от 80-те години на миналия век - "Уайд Ауейк Клуб" (Wide Awake Club). В края на 80-те Боданис се мести в Обединеното кралство, комбинирайки писане с преподаване на социални науки в колеж "Свети Антонио" в Оксфорд.

През 2001 г. той публикува „E = mc2: Биография на най-известното уравнение в света“, преведено на 20 езика, и записано за наградата Самюел Джонсън. През 2005 г. е екранизирана в документален филм и е излъчен под името Великата идея на Айнщайн. През 2009 г. E = mc2 е превърната в балет на Кралския балет в Бирмингам под ръководството на режисьора Дейвид Бинтли и печели награда за най-добър британски танц на годината.

Дейвид Боданис е също популярен лектор на конференциите на TED в Давос. Неговите трудове са публикувани във "Файненшъл таймс", "Гардиън" и "Ню Йорк Таймс".


Най-голямата грешка на Айнщайн
-20%
ТОП

Най-голямата грешка на Айнщайн...

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.