Дейвид Бениоф

Дейвид Бениоф

Дейвид Бениоф (с истинско име Дейвид Фридман, роден на 25 септември 1970 г.) е американски сценарист, телевизионен продуцент, писател и романист. Той е съавтор и шоурънър на популярния сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones).

Бениоф е роден в Ню Йорк, в еврейско семейство с корени в Румъния, Австрия, Полша и Русия. Израснал е в Манхатън. Възпитаник е на училище Колегиейт и Дартмаут колеж. След като завършва през 1992 г., често сменя работата си - за известно време е охрана на нощно заведение в Сан Франциско. В продължение на две години е преподавател по английски език в Бруклинско училище, като е бил и треньор по борба там. След време решава да преследва академична кариера и отива в Тринити Колидж, Дъблин през 1995 г. за едногодишна програма за изучаване на ирландска литература, където среща Д.Б. Вайс, който по-късно става негов сътрудник. Не след дълго се отказва място в академичните среди. Работи като радиодиджей в Уайоминг за една година - най-вече като странична работа, която той приема, докато в същото време се отдава се на писане. Решава да кандидатства в програма по творческо писане в Калифорнийския университет , след което получава магистърска степен по специалността през 1999 г.


Градът на крадците
ТОП

Градът на крадците

15.00 лв.Без данък: 12.50 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..