Дейвид Бениоф

Дейвид Бениоф

Дейвид Бениоф (с истинско име Дейвид Фридман, роден на 25 септември 1970 г.) е американски сценарист, телевизионен продуцент, писател и романист. Той е съавтор и шоурънър на популярния сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones).

Бениоф е роден в Ню Йорк, в еврейско семейство с корени в Румъния, Австрия, Полша и Русия. Израснал е в Манхатън. Възпитаник е на училище Колегиейт и Дартмаут колеж. След като завършва през 1992 г., често сменя работата си - за известно време е охрана на нощно заведение в Сан Франциско. В продължение на две години е преподавател по английски език в Бруклинско училище, като е бил и треньор по борба там. След време решава да преследва академична кариера и отива в Тринити Колидж, Дъблин през 1995 г. за едногодишна програма за изучаване на ирландска литература, където среща Д.Б. Вайс, който по-късно става негов сътрудник. Не след дълго се отказва място в академичните среди. Работи като радиодиджей в Уайоминг за една година - най-вече като странична работа, която той приема, докато в същото време се отдава се на писане. Решава да кандидатства в програма по творческо писане в Калифорнийския университет , след което получава магистърска степен по специалността през 1999 г.


Градът на крадците
-20%
ТОП

Градът на крадците

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.