Дейл Карнеги

Дейл Карнеги

Дейл Брекенридж Карнеги (1888–1955) е американски писател и лектор, създател на известни курсове за личностно развитие, умението да се привличат клиенти, корпоративен тренинг, публично говорене и междуличностни умения.

Роден е в бедно фермерско семейство. Учи в Педагогическия институт в Уорънсберг – щата Мисури. Баща му не е бил в състояние да плаща за пансион на сина си в колежа, затова Дейл ежедневно преминавал на кон 6 км път дотам и обратно. Дейл се опитал да влезе във футбония отбор, но треньорът не го приел поради малкото му тегло. В този период у Дейл Карнеги започнал да се развива комплекс за малоценност, който би могъл да попречи на проявяването на истинските му способности. Майка му, разбирайки това го съветва да вземе участие в дискусионния кръжок, считайки че опитът за изказване в този кръжок може да му създаде увереност в себе си и признание от страна на другите, от което той така се нуждае. Това събитие се оказва повратен момент в неговия живот. Не минава и година и той започва да побеждава в конкурси по ораторско изкуство. Като студент Дейл успява да завоюва всички награди за публично говорене.


Изкуството да говорим пред другите
-20%
ТОП

17.60 лв. 22.00 лв. Без данък: 16.15 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.