Даниъл Левитин

Даниъл Левитин

Даниъл Джоузеф Левитин (роден на 27 декември 1957 г.) е американско-канадски когнитивен психолог, невролог, писател, музикант и продуцент. Той е познат и като Джеймс Макгил, професор по психология и поведенчески невронаука в Университета Макгил в Монреал, Канада, с познания в музикалната теория, компютърната наука, неврологията и неврохирургията, както и образованието. Той е основател на художествения и хуманитарния факултет в частните университети "Минерва". От 2000 г. до 2017 г. е бил директор на лабораторията за възприятие на музика, познание и експертиза в университета в Макгил. Неговите TED talks са много популярни и имат повече от 8 милиона гледания. Той е член на Американската асоциация за напредък в науката, на Асоциацията за психологически науки, както и на Кралското общество на Канада (FRSC). Често се появява като гост-коментатор в различни телевизионни предавания.

Левитин е автор на четири бестселъра, сред които е и "Организираният ум". Той е публикувал и много научни статии, обвъзани с музикалното познание и неврологията.

Левитин работи като музикален консултант, продуцент и тон режисьор на стотици албуми на известни изпълнители от ранга на Стиви Уондър, Карлос Сантана, Майкъл Брук и други.


Организираният ум
ТОП

30.00 лв.Без данък: 27.52 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.