Даниъл Голман, Кери Чърнис

Даниъл Голман, Кери Чърнис

В миналото Даниъл Голман е работил за „Ню Йорк Таймс“ като журналист в сферата на науката. Той е автор на тринайсет книги и често изнася лекции пред професионална и бизнес аудитория. През 2023 г. е удостоен с Юбилейния медал за стогодишнината на Харвардското висше училище по изкуства и науки за „отлични постижения в популяризирането на научните постижения“ и за влиянието му в сферите на образованието, бизнеса и обществото като цяло.

Кери Чърнис е почетен професор по приложна психология в Университета „Рътгърс“. Публикувал е повече от 70 научни статии и глави в книги, както и осем книги, включително „Лидерство чрез чувство. Девет стратегии за емоционално интелигентно лидерство“ (в съавторство с Корнелия Рош). Консултира много организации както в публичния, така и в частния сектор.

Голман и Чърнис са основатели на Консорциума за изследване на емоционалната интелигентност в организациите и са били негови съпредседатели в продължение на 25 години. Чърнис също е бил и директор на Консорциума.


Оптимумът. Емоционално интелигентната организация
ТОП
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.