Даниъл Голман

Даниъл Голман

Даниъл Голман (роден на 7 март 1946 г.) е психолог, журналист и писател. В продължение на дванадесет години той пише за "Ню Йорк Таймс", в секция "Наука". Неговата книга от 1995 г. "Емоционалната интелигентност" е в списъка на бестселърите на "Ню Йорк Таймс" за година и половина и е бестселър в много страни, като е преведена на над 40 езика. Освен от емоционална интелигентност, Голман се интересува от теми като самозаблудата, креативността, яснотата, медитацията, социалното и емоционално учене, екологичната криза и визията на Далай Лама за бъдещето.

Голман е роден в Стоктън, Калифорния, син е на професори от колежа. Програмата "Независим учен" на Амхърст му позволява да се прехвърли година по-рано в Калифорнийския университет. След това получава стипендия от фондация "Форд" за университета в Харвард, където получава докторантурата си по психология.

Той учи и в Индия с помощта на следдипломна субсидия от Съвета за научни изследвания в областта на социалните науки. Докато е в Индия той прекарва време с духовния учител Неем Кароли Баба, който също е гуру на Рам Дас, Кришна Дас (Сингър) и Лари Брилянт. Написва първата си книга, базирана на пътуванията си в Индия и Шри Ланка.

Голман се връща като гостуващ преподавател в Харвард, където през 70-те години на миналия век курсът му по психологията на съзнанието е сред най-популярните.

Понастоящем той координира Консорциума за изследване на емоционалната интелигентност в университета "Рътгърс".


Екологичната интелигентност
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Емоционалната интелигентност
ТОП

27.90 лв.Без данък: 25.60 лв.

Новата социална интелигентност
ТОП

25.00 лв.Без данък: 22.94 лв.

Фокусът
ТОП

21.00 лв.Без данък: 19.27 лв.

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.