Даниъл Гилбърт

Даниъл Гилбърт

Даниъл Тод Гилбърт (роден на 5 ноември 1957 г.) е американски социален психолог и писател. Той е професор по психология в Харвардския университет и е известен с изследванията си върху емоционалното прогнозиране. Автор е на международния бестселър Какво е нужно да си щастлив? (Stumbling on Happiness), който е преведен на повече от 30 езика и печели Кралската награда за наука за 2007 година. Също така е писал статии за няколко вестника и списания и има три популярни TED лекции.

На 19-годишна възраст, Гилбърт иска да пише в областта на научнопопулярната литература, но в последствие е изключен от училище. В опит да усъвършенства писателските си умения, той решава да се запише в клас по творческото писане. Когато отива на място обаче разбира, че курсът по творческо писане вече е пълен и решава да се запише на единствения, приемащ все още кандидати курс, а именно "Въведение в психологията". Така се запалва по психологията и поведенческите науки и в крайна сметка получава бакалавърска степен по изкуства в психологията от университета в Колорадо през 1981 г. и докторска степен по социалната психология от Принстънския университет през 1985 г. От 1985 до 1996 г. е член на Тексаския университет в Остин, а от 1996 г. е член на Харвардския университет.


Какво е нужно да си щастлив?
ТОП

17.00 лв.Без данък: 15.60 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.