д-р Малкълм Кендрик

д-р Малкълм Кендрик

Малкълм Кендрик е шотландски лекар и автор на Голямата измама с холестерола (2008) и Докторски файлове (2014). Завършва университета в Абърдийн през 1981 г. и започва работа като общопрактикуващ лекар в продължение на повече от 25 години. Работил е с Европейската кардиологична асоциация.

Голямата измама с холестерола документира това, което авторът възприема като погрешно използване на статини в първичната грижа. Той цитира данни от много проучвания и данни от Световната здравна организация, които показват, че статините не увеличават цялостната продължителност на живота и не предотвратяват сърдечните заболявания при пациенти без сърдечно-съдови симптоми. В книгата се посочва, че широко променящите се нива на холестерол са обратно свързани с смъртни случаи от сърдечни заболявания и са свързани с смъртността от рак. Неговите открития показват, че в рамките на разумен диапазон, по-високият общ холестерол е свързан с по-ниска смъртност от рак.

Обобщение на неговата теза можете да намерите на уебсайта "Здравни отговори".


Голямата измама с холестерола
ТОП

Голямата измама с холестерола

17.00 лв.Без данък: 15.60 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.