Д-р Франк Лунц

Д-р Франк Лунц

Франк И. Лунц (роден на 23 февруари 1962 г.) е американски политически консултант, изследовател и "гуру на общественото мнение", известен най-вече с разработването на публични речи и други съобщения за каузите на републиканската партия.

Той препоръчва използването на речник, създаден за да се постигне желания ефект - включително използването на термина смъртен данък вместо данъка върху недвижимите имоти и изменението на климата вместо глобално затопляне.

Последната работа на Лунц е с "Фокс Нюз" като частен коментатор и анализатор, както и с водещи фокусни групи по време и след президентски дебати. Лунц описва специалността си като "изпитване на езика и намиране на думи, които ще помогнат на клиентите му да продадат продукта си или да преобърнат общественото мнение по даден въпрос или кандидат".

Той също така е автор на бизнес книги, свързани с комуникационните стратегии и общественото мнение. Сегашната му компания, Luntz Global, LLC, е специализирана в създаването на послания и управлението на изображения за търговски и политически клиенти.
Думите, които работят
ТОП

24.90 лв.Без данък: 22.84 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.