Д-р Давид Серван-Шрайбер

Д-р Давид Серван-Шрайбер

Давид Серван-Шрайбер (21 април 1961 г. - 24 юли 2011 г.) е френски лекар и невролог. Той е бил клиничен професор по психиатрия в Питсбъргското училище по медицина, както и преподавател в Медицинския факултет на университета в Лион.

Серван-Шрайбер е роден в Ньой-сюр-Сен, Франция. Той става съосновател и след това директор на Центъра за интегративна медицина в Медицинския център на университета в Питсбърг. Следвайки доброволческата си дейност като лекар в Ирак през 1991 г., той е един от основателите на американския клон на Лекари без граници (Doctors Without Borders), международната организация, получила Нобеловата награда за мир през 1999 г. Той също така работи като доброволец в Гватемала, Кюрдистан, Таджикистан, Индия и Косово.

През 2002 г. получава наградата за изключителна кариера в психиатрията. Той е автор на "Да излекуваме тревожността, депресията и стреса" и на "Можем да се сбогуваме повече от веднъж". Но най-големия му бестселър е книгата "Антирак" (преведена на 35 езика, бестселър на Ню Йорк Таймс). В нея той разказва за собствената си диагноза, открита докато е едва на 31-годишна възраст - злокачествен мозъчен тумор. Разкрива и лечебната програма, която сам си съставя, за да си помага отвъд хирургията, химиотерапията и радиотерапията за излекуването си.

Той също така е редовен журналист за медицински списания и други печатни медии.

След като е бил лекуван два пъти от злокачествен мозъчен тумор, Серван-Шрайбер се превръща във водеща фигура в ангажимента си да събере и въведе интегративни подходи към профилактиката и лечението на рака. Той популяризира знанията си чрез обучителни семинари, лекции, книги, блог, аудиокниги и др. Въпреки това умира от рак на мозъка във Фекамп на 24 юли 2011 г., почти 20 години след като е диагностициран с рак. Един от последните му блогове е относно връзката между мобилните телефони и рака.

Давид Серван-Шрайбер е най-големият син на покойния френски журналист, автор и политик Жан-Жак Серван-Шрайбер.


Антирак
ТОП

20.00 лв.Без данък: 18.35 лв.

Да излекуваме тревожността, депресията и стреса
ТОП

13.00 лв.Без данък: 11.93 лв.

Можем да се сбогуваме повече от веднъж
ТОП

10.00 лв.Без данък: 9.17 лв.

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.