Чип и Дан Хийт

Чип и Дан Хийт

Чип Хийт е професор в Станфордското висше училище по бизнес, преподава курсове по бизнес стратегия и организации. Той е съавтор (заедно с брат си, Дан) на три книги. Последната им книга "Решителни: Как да направим по-добри решения в живота и работата" бе публикувана през пролетта на 2013 г. и дебютира като абсолютен бестселър. Техните книги са преведени на над 30 езика, включително тайландски, арабски и литовски.

Преди да се присъедини към Станфорд, Чип преподава в Чикагския университет и в университета "Дюк". Има бакалавърска степен по индустриално инженерство от Тексаския университет, а по-късно придобва докторска степен по психология в Станфорд.

Чип консултира корпоративни клиенти като "Гугъл","Гап", "Нейчър Консърванси" и др.


Дан Хийт е старши научен сътрудник в "КЕЙС" (CASE) - научно-образователен център на университета "Дюк", който подкрепя социалните предприемачи. Там основава Академията за промени - програма, предназначена да засили влиянието на лидерите в социалния сектор.

Дан е съавтор, заедно с брат си Чип, на три бестселъра на "Ню Йорк Таймс".

Преди това работи като изследовател и писател в Харвардското бизнес училище. През 1997 г. Дан съосновава новаторска издателска компания, наречена "Тинк Уел" (Thinkwell), която издава алтернативни и ценни учебници за колежи.

Дан има магистърска степен по бизнес администрация от бизнес училището на Харвард и бакалавърска степен от Тексаския университет. Един важен момент за Дан, за който той е изключително горд, е победата му в конкурса за карикатури на списание "Ню Йоркър" през 2005 г. Той живее в Северна Каролина.


Направено да се запомни
-20%
ТОП

Направено да се запомни

11.20 лв. 14.00 лв. Без данък: 10.27 лв.

Промяната: как да я постигнем, когато е трудна
-20%
ТОП

Промяната: как да я постигнем, когато е трудна

16.00 лв. 20.00 лв. Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.