„Чаеното момиче“ – разказ за страдание, любов и чай

„Чаеното момиче“ – разказ за страдание, любов и чай

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 22/12/2021 Прочитания: 586 Коментари: 0

Жадувате ли да се потопите в някоя нова история за далечни земи и вълнуваща любов? Не търсете повече – „Чаеното момиче“ е точно това, от което се нуждаете. 

В едно далечно планинско селце в Китай животът на Лиян и семейството ѝ се върти около отглеждането на чая и спазването на традициите на акха. Животът им обаче завинаги се променя, когато непознат мъж пристига в селото им с предложение да купи чая, който продават на безценица на изкупния пункт. Древното изкуство на приготвянето на чай постепенно се възражда в Китай и все повече се търси качественият чай, добиван в планините на далечната провинция Юннан. Така модерният свят постепенно навлиза в света на акха.

Лиян е дъщеря на лечителката на селото, но колкото и способна да е една жена, тя винаги стои по-долу от мъжете в тяхното общество. Лиян обаче е необикновено момиче – умно, амбициозно и своенравно. Трудно ѝ е да се подчинява на многобройните условности, които определят живота в родното ѝ село, особено когато се налага да се откаже от „негодното“ си дете, както традициите повеляват. Тя напуска планините, за да учи в големия град. С невероятно упорство и много лишения Лиян успява да завърши образованието си и да изгради печеливш бизнес. Миналото обаче има свойството да ни връхлита, когато най-малко очакваме. 

Приготвянето на чая, както и любовта, е изкуство и само посветените в него могат истински да му се насладят. 

Разгърнете този роман за любов и надежда с аромат на чай! 

Повече за книгата може да чуете тук:


Свързани книги

Императрицата
Императрицата

25.00 лв. без ДДС: 22.94 лв.

Купи
Източен вятър, западен вятър
Източен вятър, западен вятър

14.00 лв. без ДДС: 12.84 лв.

Купи
Чаеното момиче
Чаеното момиче

20.00 лв. без ДДС: 18.35 лв.

Купи

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.