Брус Липтън, Стив Баерман

Брус Липтън, Стив Баерман

Брус Харолд Липтън (роден през 1944 г.) е американски биолог на развитието, известен най-вече с популяризирането на идеята, че гените и ДНК могат да бъдат манипулирани от убежденията на хората. Той е автор на най-продаваната книга "Биологията на убежденията" и е бивш изследовател в Медицинското училище на Станфордския университет.

През 1966 г. Липтън получава бакалавърска степен по биологията от университета в Лонг Айлънд и докторска по биология на развитието от университета на Вирджиния през 1971 г. От 1973 до 1982 г. преподава анатомия в университета в Уисконсин. Липтън казва, че някъде през 80-те години на миналия век е изоставил целия си атеизъм и е повярвал, че начинът, по който клетките функционират, демонстрира съществуването на Бог.

От 1987 до 1992 г. Липтън е участвал в научни изследвания в Пенсилвания и Медицински център на Станфордския университет. От 1993 г. Липтън преподава в различни университети на различни длъжности. Неговите публикации се състоят предимно от изследвания върху развитието на мускулните клетки

Липтън се появява като гост на различни радиопредавания, интервюиран е и за документалния филм Kymatica (2009г.), обсъждайки понятията любов и страх в отношенията им с телата ни. Той получава награда "като признание за неговата пионерска работа в областта на Новата биология".

Липтън е световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата, водеща фигура в областта на Новата биология.


Стив Баерман е международен автор, комик и ръководител на семинари. През последните 23 години е написал и изпълнява ролята на Свами Бенанданданда, герой на неговия "Космически комикс". Комедията на Свами е наречена "несправедливо възвисяваща" и е описана както като "комедия, прикрита като мъдрост", а също "мъдрост, прикрита като комедия".

Като Свами, Стив е автор на "Управление на кармата" (1989), "Патешка супа за душата" (1999) и други.

В "предишния си живот" (преди Свами) Стив учи в алтернативна гимназия във Вашингтон и е съавтор на няколлко книги. По-късно придобива магистърска степен по политически науки и преподава история в Уейнския държавен университет в Детройт. През 1980 г. Стиво сновава списание, което е едно от първите публицистични списания, обединяващо цялостното здраве, личностното развитие, духовността и политиката.

От 2005 г. насам Стив пише политически блог с духовна перспектива, приветстван от аудиторията му.

Той може да бъде намерен онлайн на www.wakeuplaughing.com.


Спонтанна еволюция
-20%
ТОП

19.92 лв. 24.90 лв. Без данък: 18.27 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.