Брус Липтън

Брус Липтън

Брус Харолд Липтън (роден през 1944 г.) е американски биолог на развитието, известен най-вече с популяризирането на идеята, че гените и ДНК могат да бъдат манипулирани от убежденията на хората. Той е автор на най-продаваната книга "Биологията на убежденията" и е бивш изследовател в Медицинското училище на Станфордския университет.

През 1966 г. Липтън получава бакалавърска степен по биологията от университета в Лонг Айлънд и докторска по биология на развитието от университета на Вирджиния през 1971 г. От 1973 до 1982 г. преподава анатомия в университета в Уисконсин. Липтън казва, че някъде през 80-те години на миналия век е изоставил целия си атеизъм и е повярвал, че начинът, по който клетките функционират, демонстрира съществуването на Бог.

От 1987 до 1992 г. Липтън е участвал в научни изследвания в Пенсилвания и Медицински център на Станфордския университет. От 1993 г. Липтън преподава в различни университети на различни длъжности. Неговите публикации се състоят предимно от изследвания върху развитието на мускулните клетки.

Липтън се появява като гост на различни радиопредавания, интервюиран е и за документалния филм Kymatica (2009г.), обсъждайки понятията любов и страх в отношенията им с телата ни. Той получава награда "като признание за неговата пионерска работа в областта на Новата биология".

Липтън е световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата, водеща фигура в областта на Новата биология.


Биология на убежденията
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Магията на медения месец
ТОП

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.