Бисера Виденова

Бисера Виденова

Бисера Виденова е родена на 10.10. в годината на Огнения Кон в София, но първите й 3 години преминават край колизеума в Ел Джем, Тунис. На 7 г. играе ролята на принцеса Елена в „Сватбите на Йоан Асен ІІ”, филм на Вили Цанков, който е и последен за Апостол Карамитев. Следват „Гонитба” на Васил Мирчев, „Буна” - отново на Вили Цанков, и „Приказният площад” - продукция на БНТ и на Теофана Преславска.

Тренира активно стрелба и плуване, от които се отказва заради изпитите по пиано в НМУ „Л. Пипков”. Завършва обаче 7-ма гимназия „Св. Седмочисленици” (тогава „Г. Димитров”). Година преди това остава и без двамата си родители. Работи като чистачка, опакова лекарства, продава билети за театър, има ІІ разряд по машинопис, озвучава филми, специализира в продажбите мулти-левъл.

От 2003 е професионален консултант по класически Фън Шуй и като такъв води едногодишна рубрика в сп. "Усури" (2011), има публикации във в. „Стандарт”, „Дневник”, „Живот и здраве”, както и участия в БНР и БНТ. Стреми се да облагородява обитаемите пространства с изкуство. От 2009 г. е и дипломиран медиатор.

Печели поощрителна награда от конкурса „Любовни упражнения” - „Мавзолея”. В 2012 печели Mediterranean Women Forum Essay Contest в Марсилия за кратък разказ на тема „Терасите”. Участва със стихотворения в алманаси и антологии в преводи на английски, френски, корейски, румънски. В момента активно работи и в областта на съвременната фотография.
(Н)егото ми
-20%
ТОП

(Н)егото ми

6.40 лв. 8.00 лв. Без данък: 5.87 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.