Бил Макгуайър

Бил Макгуайър

Уилям Дж. "Бил" Макгуайър (роден през 1954 г.) е извествен професор по геофизични и климатични промени в университетския колеж в Лондон и е един от водещите вулканисти във Великобритания. Основните му интереси включват вулканична нестабилност и колапс, естество и въздействие на глобалните геофизични събития и ефекта от изменението на климата върху геоложките рискове.

Макгуайър учи в университета в Бедфордшир и има докторска степен по геология от университетския колеж в Лондон (1980 г.). Започва да преподава геология в Института за висше образование в западен Лондон през 80-те години. След това е назначен за лектор в университета в Глоучестър, а през 90-те е и професор по география и директор на университетския "Уон" Колеж Лондон. Той се отказа от ръководството през 2011 г.

Член е на работната група на правителството на Обединеното кралство за природни бедствия, създадена от премиера Тони Блеър след цунамито в Индийския океан през 2004 г. През 2010 г. е член на Научната консултативна група за извънредни ситуации (SAGE), за да се занимае с проблемите след изригването на вулкана Eyjafjallajökull. Той взима участие в съзадването на обобщения доклад на IPCC относно екстремните климатични промени и бедствия (2011 г.).

Макгуайър живее в геологично неактивна област, Брасингтън със съпругата си и двамата си сина.Броени години да спасим планетата
ТОП

Броени години да спасим планетата...

18.00 лв.Без данък: 15.00 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..