Бил Макгуайър

Бил Макгуайър

Уилям Дж. "Бил" Макгуайър (роден през 1954 г.) е извествен професор по геофизични и климатични промени в университетския колеж в Лондон и е един от водещите вулканисти във Великобритания. Основните му интереси включват вулканична нестабилност и колапс, естество и въздействие на глобалните геофизични събития и ефекта от изменението на климата върху геоложките рискове.

Макгуайър учи в университета в Бедфордшир и има докторска степен по геология от университетския колеж в Лондон (1980 г.). Започва да преподава геология в Института за висше образование в западен Лондон през 80-те години. След това е назначен за лектор в университета в Глоучестър, а през 90-те е и професор по география и директор на университетския "Уон" Колеж Лондон. Той се отказа от ръководството през 2011 г.

Член е на работната група на правителството на Обединеното кралство за природни бедствия, създадена от премиера Тони Блеър след цунамито в Индийския океан през 2004 г. През 2010 г. е член на Научната консултативна група за извънредни ситуации (SAGE), за да се занимае с проблемите след изригването на вулкана Eyjafjallajökull. Той взима участие в съзадването на обобщения доклад на IPCC относно екстремните климатични промени и бедствия (2011 г.).

Макгуайър живее в геологично неактивна област, Брасингтън със съпругата си и двамата си сина.


Броени години да спасим планетата
-20%
ТОП

Броени години да спасим планетата...

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.